Kun varaat kuvaukset..

..sovimme alustavasti päivämäärän ja kellonajan haluamallenne kuvaukselle. Tämän jälkeen lähetämme teille linkin, josta pääsette täyttämään kuvaussopimuslomakkeen, sekä laskutustiedot.

Kun olette täyttäneet sopimuksen lähetämme teille laskun varausmaksusta, jolla voitte vahvistaa kuvausvarauksenne. 

Tämän jälkeen saatte sähköpostiinne vielä varausvahvistuksen, kopion kuvaussopimuksestanne hintatietoineen, sekä kuvausohjeinfon, johon olemme koonneet muutamia vinkkejä kuvauksiin ja esim. pukeutumiseen liittyen.

Laskutus | Kuvien toimitus

Kuvausten ja kuvatuotteiden hinta on Fotomimmien hinnaston mukainen, ellei muusta ole sovittu.

Ennen kuvauksia laskutamme varausmaksuna hinnaston mukaisen kuvausmaksun, jolla voit vahvistaa varauksen. Jos asiakas peruu kuvaukset, varausmaksua ei palauteta. Tarpeen vaatiessa kuvaukset voidaan siirtää eri ajankohdalle veloituksetta.

Laskun maksuehto on 14vrk. Kuvaukset laskutetaan pääsääntöisesti kahdessa osassa – varausmaksu ja loppulasku. Yhteisestä sopimuksesta lasku voidaan jakaa tarvittaessa myös useampaan erään.

Kuvauksien jälkeen noin kahden viikon kuluessa asiakas saa sähköpostiin linkin kuvien katseluun salasanalla suojatussa valintagalleriassa. Kuvien valinta tulee tehdä 7vrk kuluessa valintagallerian saapumisesta. Tarkemmat ohjeet gallerian käyttöön saat samassa sähköpostissa. Valintagalleriassa olevissa kuvissa on vesileima, joka poistuu lopullisista kuvista latausvaiheessa.

Kun asiakas on valinnut haluamansa kuvat, kuvaaja laskuttaa asiakasta.

Asiakkaan valitsemat valmiit kuvat toimitetaan PIN-koodillisena latauslinkkinä viimeistään seuraavana arkipäivänä, kun asiakkaan maksusuoritus näkyy laskuttajan tilillä. Vastuu kuvien varmuuskopioista on asiakkaalla. Kuvagallerian voimassaoloaika on 1 kuukausi kuvien latauslinkin saapumisesta. Mikäli asiakas tekee sovittuun toimeksiantoon sellaisia muutoksia tai lisäyksiä, jotka aiheuttavat kuvaajalle lisäkustannuksia tai lisätyötä, on asiakkaan maksettava nämä kuvaajan normaalien taksojen mukaan jo hyväksytyn toimeksiannon lisäksi.

Kuvausten peruminen

Kuvaaja voi peruuttaa kuvauksen ainoastaan ylitsepääsemättömän esteen sattuessa. Tällöin kuvauksille järjestetään uusi aika välittömästi esteen poistuttua, tai mahdollisuuksien mukaan toinen kuvaajista voi hoitaa kuvaukset yksin.

Kuvaaja ja asiakas voivat myös yhdessä päättää kuvausten siirtämisestä muulle ajankohdalle.

Tekijänoikeudet

Kuvaajalle kuuluvat tekijänoikeuslain mukaiset oikeudet kuviin. Tekijänoikeuksien haltijalla on yksinoikeus määrätä kuvien julkaisemisesta. Kuvaaja voi käyttää kuvia omassa markkinointi- ja portfoliokäytössä. Kuitenkin jos kyseessä on muotokuva, kuvaaja ei koskaan julkaise tai hyödynnä kuvia kaupallisesti ilman muotokuvassa esiintyvän henkilön / hänen huoltajansa lupaa. Kuvien käytöstä sovitaan tässä kuvaussopimuksessa.

Asiakas saa vapaasti ja rajoituksetta teettää paperikuvia ym. kuvatuotteita yksityiseen käyttöön haluamallaan palveluntarjoajalla. Asiakkaalla on oikeus julkaista kuvia omassa sosiaalisessa mediassaan tai omilla internetsivuillaan. Muusta julkaisukäytöstä sovittava erikseen kuvaajan kanssa. (Kuten markkinointi ja mainonta)

Asiakas ei saa poistaa kuvista metadataa, eikä muuttaa kuvia muuten millään tavalla (rajaus, filtterit, ym).

Kuvien julkaisun yhteydessä on mahdollisuuksien mukaan mainittava kuvaajana Fotomimmit tai sosiaalisessa mediassa julkaistessa merkittävä tai tägättävä @fotomimmit. (esim. Facebook ja Instagram)

Fotomimmit sitoutuu kunnioittamaan asiakkaan yksityisyyttä ja käyttämään harkintaa kuvien julkisessa käytössä.