Fotomimmien tarina alkaa vuonna 2021, molempien ollessa vielä vanhempainvapaalla, kun istuimme kesäiltaa viettäen ja miettien ideoita mitä tehtäisiin töihin paluun suhteen. Miten sattuikin, että meillä molemmilla oli suhteellisen samansuuntainen haave: työskennellä valokuvaajana. Hahmottelimme - ehkä puoliksi vitsillä - kesäillan auringonlaskussa lasten piirustuslehtiön tyhjälle sivulle logoehdotuksia sekä pyörittelimme sopivaa nimeä. Konkreettiset askeleet kohti unelman toteuttamista otettiin jo samana syksynä, kun aloitimme yhdessä media-alan opiskelun Jokilaaksojen ammattiopistossa. Aloitimme tuolloin myös työskentelyn kevytyrittäjinä. Ammattilaisiksi uskalsimme alkaa itseämme kutsua viimeistään elokuussa 2023 tapahtuneen valmistumisen myötä. Ja tässä sitä ollaan - vuoden 2024 alussa pääsimme vihdoin aloittamaan kokopäiväisinä valo- ja videokuvausyrittäjinä omilla toiminimillä!

Teemme kaikki valokuvaukset pääsääntöisesti yhdessä. Tästä on etua esimerkiksi hääkuvauksissa, kun voimme ikuistaa samoja tilanteita kahdesta eri kuvakulmasta:  First Look -kuvissa kameroihin tallentuu sekä sulhasen onnenkyyneleet, että kauniin morsiamen jännittynyt odotus ja hymy. Morsiamen isän puhe ja sen ajalta hääparin, sekä yleisön reaktiot. Saamme kahden kameran taktiikalla talteen tärkeimmän päivänne muistot, pienet, suloiset yksityiskohdat hääkoristeluista, sukulaislapsesta syömässä valtavaa kakunpalaa sekä liikutuksen kyyneliä pyyhkivästä anopista. 

Olemme ystävät jo kahden vuosikymmenen takaa. Meitä yhdistää valokuvaamisen ja äitiyden lisäksi se, että olemme molemmat sanavalmiita ja spontaaneja, joten meillä on oikeastaan aina hyvä meininki, joka välittyy myös meidän asiakkaille. Alta löydät vielä lyhkäiset esittelyt meistä molemmista erikseen.


Katja
Katja

Valokuvaus on ollut harrastukseni lähes puolet elämästäni. Kiinnostus kuvaamiseen syveni lukion valokuvauskursseilla 2000 - luvun alussa, kun kuvasimme perinteisillä filmikameroilla ja pääsimme kokeilemaan omien kuvien kehittämistä pimiössä. Pohdinkin jo silloin jatko-opintoja valokuvausalalle, mutta päädyin kuitenkin opiskelemaan ja työskentelemään matkailualalle. Olen valokuvannut aktiivisesti digijärjestelmäkameralla vuodesta 2014 asti. Aluksi keskityin lähinnä luonto- ja matkailukuviin, mutta viime aikoina olen kuvannut entistä enemmän ihmisiä. 

En pelkää heittäytyä erilaisiin tilanteisiin (ja kuvausasentoihin) saadakseni tallennettua parhaat kuvakulmat, hetket ja ilmeet. Kuvausideani ovat välillä vähän liiankin luovia, mutta joskus lopputulos yllättää positiivisesti. Olen sanavalmis ja iloinen, ja pyrin siihen, että valokuvaushetken jälkeen kaikilla osapuolilla on sellainen olo, että sehän oli hauskaa. 

Laura
Laura

Kuvaaminen on aina kiinnostanut minua ja puhelimen muisti pullotti aina gallerian täydeltä kuvia. Mutta sydämen se vei 2012, kun oma esikoinen syntyi. Halusin tallettaa nuo kallisarvoiset, vain lyhyen aikaa kestävät, pienen elämän alun ensihetket ja virstanpylväät, jotka äitinä haluan muistaa - pienen ilmeet, hymyn, pienet sormet, varpaat, sekä hiuspyörteet ja -kiehkurat. Ajan ja univelan tuoman aivomössön myötä ne kun tuppaavat unohtumaan. Pian hankinkin oman ensimmäisen järjestelmäkameran ja enenevässä määrin luontokuvauksen ohella potrettikuvaukset muodostuikin enemmän omaksi jutuksi.

Kuvaushistoriani aikana olen kuvannut mm. hääpotretteja, lapsia, vauvoja, pareja ja odottavia äitejä. Pidän siitä, että jokainen kuvaustilanne on uniikki ja haastaa luovuuden kukkimaan. Olen luonteeltani sosiaalinen, iloinen ja melko rempseä tyyppi. Kuvaustilanteestakin pyrin aina osaltani tekemään sellaisen, ettei minua tarvitse jännittää, vaan kuvattavat voisivat rentoutua ja nauttia kuvauskokemuksesta täysin määrin.