TUPLASTI KUVAKULMIA


Fotomimmit syntyi vuoden 2021 kesällä, kun päätimme yhdessä tehdä haaveista totta ja aloittaa   työskentelyn kevytyrittäjinä unelma-ammatissamme valokuvaajina.  Syksyllä 2021 aloitimme molemmat  myös media-alan opiskelun Jokilaaksojen ammattikoulussa ja ammattilaisiksi uskalsimme alkaa itseämme kutsua syksyllä 2023 valmistumisen myötä. 

Kuvaamme pääsääntöisesti aina yhdessä. Tästä on etua esimerkiksi hääkuvauksissa, kun voimme ikuistaa samoja tilanteita kahdesta eri kuvakulmasta:  First Look -kuvissa kameroihin tallentuu sekä sulhasen onnenkyyneleet että kauniin morsiamen jännittynyt odotus ja hymy. Morsiamen isän puheen aikana ikuistamme sekä hääparin että yleisön reaktiot. Saamme kahden kameran taktiikalla myös varmemmin talteen kaikki pienet suloiset yksityiskohdat hääkoristeluista, sukulaislapsesta syömässä valtavaa kakunpalaa sekä onnenkyyneleitä pyyhkivästä anopista. 

Olemme ystävät jo kahden vuosikymmenen takaa ja meitä yhdistää sanavalmiuden, äitiyden ja spontaaniuden lisäksi intohimo valokuvaamiseen. Jos haluat tutustua meihin vähän lisää, alta löydät lyhkäiset esittelyt meistä molemmista!


Laura

Kuvaaminen on aina kiinnostanut minua ja puhelimen muisti pullotti gallerian täydeltä kuvia. Mutta sydämen se vei 2012, kun oma esikoinen syntyi. Halusin tallettaa nuo kallisarvoiset, vain lyhyen aikaa kestävät, pienen elämän alun ensihetket ja virstanpylväät, jotka äitinä halusin muistaa aina - pienen ilmeet, hymyn, pienet sormet, varpaat, sekä hiuspyörteet ja -kiehkurat. Ajan ja univelan tuoman aivomössön myötä ne kun tuppaavat unohtumaan. Pian hankinkin oman ensimmäisen järjestelmäkameran ja enenevässä määrin luontokuvauksen ohella potrettikuvaukset muodostuikin enemmän omaksi jutuksi.

Kuvaushistoriani aikana olen kuvannut mm. hääpotretteja, lapsia, vauvoja, pareja ja odottavia äitejä. Pidän siitä, että jokainen kuvaustilanne on uniikki ja haastaa luovuuden kukkimaan. Olen luonteeltani sosiaalinen, iloinen ja melko rempseä tyyppi. Kuvaustilanteestakin pyrin aina osaltani tekemään sellaisen, ettei minua tarvitse jännittää, vaan kuvattavat voisivat rentoutua ja nauttia kuvauskokemuksesta täysin määrin. 

Katja

Valokuvaus on ollut harrastukseni lähes puolet elämästäni. Kiinnostus kuvaamiseen syveni lukion valokuvauskursseilla 2000 - luvun alussa, kun kuvasimme perinteisillä filmikameroilla ja pääsimme kokeilemaan omien kuvien kehittämistä pimiössä. Pohdinkin jo silloin jatko-opintoja valokuvausalalle, mutta voiton vei kuitenkin matkailuala - toinen mielenkiinnon kohteeni. Olen valokuvannut aktiivisesti digijärjestelmäkameralla vuodesta 2014.  Aluksi keskityin lähinnä luonto- ja matkailukuviin, mutta viime aikoina olen kuvannut entistä enemmän ihmisiä. 

 En pelkää heittäytyä erilaisiin tilanteisiin (ja kuvausasentoihin...) saadakseni tallennettua parhaat kuvakulmat, hetket ja ilmeet. Kuvausideani ovat välillä vähän liiankin luovia, mutta joskus lopputulos yllättää positiivisesti. Olen sanavalmis ja iloinen, ja pyrin siihen, että valokuvaushetken jälkeen kaikilla osapuolilla on sellainen olo, että sehän oli hauskaa.